GESCHIEDENIS

Met een rijke historie van meer dan 150 jaar, hebben we al voor veel communicatie-uitdagingen de oplossing verzorgd. Door de opkomst van digitale druktechnieken, just in time-productie en -levering is printing on demand (POD) een belangrijke pijler geworden van RRD Eindhoven. Wij produceren voor 's werelds grootste namen op het gebied van medical devices, on demand, gebruiksaanwijzingen, brochures, manuals en meer. Die ervaring zetten wij graag in voor al onze klanten.

RRD EINDHOVEN

Productie, projectmanagement en IT-development vanuit Eindhoven

Wij zijn de lokale partij met een wereldwijd netwerk voor zowel het MKB als multinationals  

Altijd een oplossing voor iedere communicatie-uitdaging, dankzij een professioneel netwerk aan communicatie specialisten binnen de RRD-groep.

Over RRD

Op het gebied van communicatieservices en –producten is RRD één van de grootste leveranciers van de wereld, met meer dan 42.000 werknemers in 28 verschillende landen. Ook in Nederland is RRD vertegenwoordigd. De vestiging in Eindhoven beschikt over een eigen productie-, customer support- en development-afdeling en kan daarmee grote én kleine communicatieprojecten direct en snel in gang zetten; voor multinationals, maar ook voor lokale MKB-bedrijven.

CASE STUDIES

Wij zijn er voor jou!

De klant staat centraal bij alles wat we doen. Graag creëren wij de RRD experience voor jou, waarbij we kwaliteit en milieu hoog in het vaandel hebben staan.

Kwaliteit staat voorop

Een kwalitatief hoogwaardig product vinden we bij RR Donnelley Eindhoven vanzelfsprekend. Logisch dus dat we daar met onze interne processen al de grondslag voor leggen. We hebben een compleet kwaliteitssysteem ingericht en het hele bedrijf vastgelegd middels processen en werkinstructies. Dat heeft ons een ISO 9001 en een ISO 14001 certificering opgeleverd. We werken continu aan verbetering en streven er met z'n allen naar om consistent te produceren en verspilling tegen te gaan. Om dat te bereiken hebben we verschillende interne processen aangepast volgens de principes van lean-management.

Voor mens en milieu

Natuurlijk denken we bij RRD Eindhoven ook aan mens en milieu. Onze machines werken met droge toner. Dat houdt in dat alle gedrukte items recyclebaar zijn; de toner kan gescheiden worden van het papier. Bij technologieën die oil based toner of inkjet gebruiken kan dat niet.

Hetzelfde geldt voor de lijm waarmee we onze boeken, brochures en manuals binden. Daarvoor gebruiken we PUR, een ecologisch verantwoorde lijm die het mogelijk maakt om de producten te recyclen. PUR wordt verwerkt bij een lagere temperatuur dan de traditionele hotmelts en ook dat is beter voor het milieu. Met ons FSC-beleid gaan we daarin nog een stapje verder. Voor één van de belangrijkste materialen die we gebruiken – papier – willen we graag onze verantwoordelijkheid nemen. Door onszelf en anderen ervan te verzekeren dat bij de productie alleen hout gebruikt wordt dat afkomstig is uit verantwoord bosbeheer. Dat geeft jou en ons de zekerheid dat we voor altijd van papieren drukwerk, maar ook van onze bossen kunnen genieten. We zijn dus niet alleen zelf FSC-gecertificeerd, maar letten erop dat onze leveranciers dat ook zijn.